10 dolog a ThetaHealing működéséről
Bejegyzések,  Access Bars,  GYIK,  Konzultáció,  Lehangoltság, depresszió,  Lelki egyensúly,  Szorongásoldás,  ThetaHealing

10 basic dolog a ThetaHealing működéséről

Ezekről olvashatsz ebben a bejegyzésemben: 

 • Milyen alapelvek határozzák meg a ThetaHealinget?
 • “a gondolatok teremtik az érzelmeket, ahogy az érzelmek is a gondolatokat”
 • “a múltban történt eseményekre adott gondolataink és érzelmeink jelenbeli döntéseinkre gyakorolt hatásának kiemelkedő szerepe”
 • “az összefüggés megváltoztatható”
 • “A ThetaHealerek nem saját tapasztalataikból hozzák a kérdéseiket és az észrevételeiket”
 • “a kliens engedélye”
 • “izomtesztelés”
 • “az ásás”
 • “a pozitív, életet szolgáló tanulság”
 • “a kliens valódi, és rejtett szándéka. Például egy betegség esetén.”
 • “tisztítások és integrálás”

A ThetaHealing egy nagyon szelíd és sokrétű módszer. Egyáltalán nem hasonlít egy barátnős-, vagy egy coach-, esetleg egy pszichológussal történő beszélgetéshez, ugyanis bár a lelki blokkokat oldjuk nem kell a sztoridat ismernem teljes egészében. 

A célod elérése érdekében célirányosan követjük az uralkodó érzelmeket vissza-vissza oda, ahol ez az érzelmi válasz rögzült és ott keretezzük át a történetedet. Mondom részletesen, milyen elvek mentén tesszük meg mindezt a közös munka során:

1. „A gondolatok teremtik az érzelmeket, ahogy az érzelmek is a gondolatokat

A módszertan magja, a felismerés hogy a gondolatok teremtik az érzelmeket, ahogy az érzelmek is a gondolatokat. Figyeld csak meg saját magadon, gondolj valami nagyon szomorúra és a szomorúság érzése fog elönteni, aztán pedig valami szívmelegetőre, akkor könnyed, örömteli hangulatba kerülsz. Ugye te is megtapasztaltad már ezt?

 a gondolatok teremtik az érzelmeket, ahogy az érzelmek is a gondolatokat

A gondolatok eredményként született érzelmek valamiféle cselekvést vagy nem cselekvést (mindenképpen eredményt) váltanak ki. Ha ezeket az érzelmeket és a hozzájuk kapcsolódó cselekvéseket elég ideig ismételjük, először csak ismerőssé válik ez a kapcsolat számunkra, majd szokássá, még több ismétléssel automatizmussá. Ilyenkor mondjuk azt, hogy ‘én ilyen vagyok és kész. Nem tudok változni.’ Ugyanis addig ismételtük tudattalanul az adott érzés-gondolat-eredmény folyamatot, míg az második természetünkké vált és nem kell gondolkodnunk rajta a továbbiakban. Annyira automatikus lesz, hogy nehezen tudnánk megmondani, hogy hogyan is csináljuk. ‘Csak’ történik.

A gondolatok és a hozzájuk kapcsolódó érzelmek mind-mind megfeleltethetők a szervezetünk belső kémiai állapotának. Amikor bizonyos érzelmeket élünk, amikor bizonyos gondolatokat gondolunk vegyületek, hormonok szabadulnak fel-, folyamatok indulnak be-, és állnak le a testünkben, amelyek aztán arra késztetnek, hogy idegeskedjünk, stresszeljünk, szorongjunk, sportoljunk, vagy éppen ne tegyük, ha eszünk, akkor mit eszünk, kedvesek legyünk, vagy dühösek, esetleg csalódottak. Ezekkel a cselekvésekkel pedig teremtjük a testünket, az életünket, hatással vagyunk a környezetünkben élők testére és lelkére.

2. „A múltban történt eseményekre adott gondolataink és érzelmeink jelenbeli döntéseinkre gyakorolt hatásának kiemelkedő szerepére

Ezen a gondolati szálon haladva érkezünk a ThetaHealing második alaptételéhez: a múltban történt eseményekre adott gondolataink és érzelmeink jelenbeli döntéseinkre gyakorolt hatásának kiemelkedő szerepére

Mit mond erről jelenkorunk nagy tanítója az amerikai idegtudós, csontkovács, nemzetközi előadó, kutató Dr.Joe Dispenza?

“Mindaddig, amíg az érzés a múltbéli eseményekhez láncolja a testet, nem tudsz szabadon belépni a jövőbe. Ha pedig egy hasonló élmény bukkan fel a jelenlegi életedben, ugyanazt az érzést váltja ki belőled, és ugyanúgy fogsz viselkedni, mint az a személy, aki ötven évvel ezelőtt voltál.”

Joe Dispenza: Engedd el önmagad

Miért is fogalmaz így Dispenza? Részben talán azért, mert bár már nagyon-nagyon köztudott, hogy életünk 90-95%-át un. robotpilóta üzemmódban éljük, mégis ide kívánkozik mintegy emlékeztetőül. Azaz a korábban rögzült automatizmusok (fent) alapján már nem gondolkodunk, cselekszünk. A maradék 5-10% az ahol a kezünkben van lehet az irányítás. 

Jellemzően múltbeli körülményekre adott válaszokkal, emlékekkel dolgozunk klienseimmel a közös munka során, hiszen az agy leginkább megtörtént események lenyomataiból építi fel az automatizmusait és hozza meg robotpilóta üzemmódban a jelenben, a jövőre vonatkozó döntéseit. Ez az oka a jellemzően múltban dolgozásnak és ezért nem lehet csak úgy átugrani a múlt történéseire adott reakcióinkat. 

Sokszor, amikor a jövőteremtéssel, célok elérésével kapcsolatban keresnek meg akkor is ránézünk a múltból fakadó hitrendszerekre. Hiszen a jövő alakítását a múltban valahol, valamikor elhitt- és jó mélyre beépült gondolatok igen-igen korlátozhatják és korlátozzák is. Egyáltalán nem rosszból történik mindez, de ennek kifejtése most elvinné a fókuszunkat.

3. Az összefüggés megváltoztatható

A harmadik jajdefontos összefüggés pedig, hogy a gondolat-érzelem-eredmény és érzelem-gondolat-eredmény összefüggés megváltoztatható. Van olyan módszertan ahol ezt átkeretezésnek hívják, máhol meg nézőpontváltásnak. Ahány tan, annyi elnevezés. Ami megkülönbözteti a  ThetaHealinget, hogy ez a módszer  a tudatalattiban végzi  ezt a tevékenységet, amely munkát követően aztán azt eredményezi, hogy az automatizmusok (döntések, érzelmek, cselekvések, biokémiai folyamatok) lényegében azonnal megváltoznak és ez ez ‘egyetlen’ változás egy egész sor más változást eredményez.

4. „A ThetaHealerek nem saját tapasztalataikból hozzák a kérdéseiket és az észrevételeiket a konzultáció során”

Negyedik: A ThetaHealerek nem saját tapasztalataikból hozzák a kérdéseiket és az észrevételeiket a konzultáció során, hanem a végtelen lehetőségek teréből, amihez a theta tudatállapoton keresztül kapcsolódnak (az agyhullámokról itt korábban már írtam). Talán ez az egyik legfantasztikusabb a thetahealing működésében, és talán ez az egyik legmeghatározóbb eltérés a mindennapi életünk problémamegoldásaihoz, vagy egy önzetlen baráti beszélgetéshez képest is. Ugyanis ezzel éppen az elme korlátozottságát, a múlt tapasztalatai alapján hozott gondolatokat, választásokat (azaz az ismétlődések lehetőségét), és mindent minősítő polaritását ugorja át a konzulens és vele együtt a kliens is, amennyiben hozzájárul ehhez.. 

5. „A kliens engedélyéhez kötött a változtatás”

A thetahealer konzultációs munkája minden esetben a kliens engedélyéhez kötött. Aki már járt nálam pontosan tudja, hogy minden elengedés, minden letöltés, minden érzelem-munka, minden hitrendszer-csere esetén megkérdezem, hogy komfortos-e a változtatás, és megengedi-e a kliens a változtatást? A thetahealing azt tartja, hogy bizony előfordul, hogy a negatív élményünk lenyomataira még szükségünk van a jelenlegi életünkben, amíg az bizonyos készségeket, képességeket, erényeket fényesre csiszol bennünk. Ilyenkor nem engedünk el, nem változtatunk.

6. Izomtesztelés – kapcsolat a tudatalattival

Az alapvető eszközök közé tartozik a kineziológiából jól ismert izomtesztelés, amelynek segítségével a tudatalaittban megbúvó hitrendszerek jelenlétét tudjuk ellenőrizni.

7. Ásás, mint a ThetaHealing egyik legfőbb eszköze

Az úgynevezett ásás során találjuk meg azt az eseményt, amikor ez az adott hit, vagy inkább gondolat megszületett és még nem volt más csupán egy körülményre adott válaszreakciónál – ne felejtsd el: gondolat»érzelem»eredmény – és megfigyeljük milyen emlékek és érzelmek kapcsolódnak ahhoz a pillanathoz. Összegyűjtjük azokat, amik a jelenben vagy jövőben megmutatkozó korlátozásokat eredményezik és megnézzük hogyan lehetne azt az emléket átkeretezni. Például: Minek kellett volna történnie? Milyen képességek lettek volna jók, ha birtokában vagyunk, hogy más kimenetele legyen a szituációnak? Számos ilyen kérdés van, és minden helyzet különbözik egymástól.

Amikor már tudjuk milyen érzelmekre, gondolatformákra, képességekre, mondatokra, cselekvésre lett volna szükség, akkor mindezeket letöltjük a nem támogatókat pedig elengedjük közösen a kliens hozzájárulásával. 

8. A pozitív, életet szolgáló tanulság

Az elengedésekkel pedig mintegy teret hozunk létre az újnak, a győztes-győztes megoldásoknak, a feltétel nélküli szeretet terének. Ahogy fentebb is írtam csak azt engedjük el, ami már nem szolgálja a klienst. Az elengedés akkor lesz teljesen sikeres, ha a kliens le tudja vonni a pozitív, életet szolgáló tanulságát annak a bizonyos emléknek, hogy hogyan segítette őt mindez egy képességének a megszerzésében, egy erény csiszolásában. Például, hogyan lett erősebb, önállóbb, öntudatosabb, anyagilag független, nyitottabb a korábban negatívnak titulált tapasztalaton keresztül.

9. A kliens valódi szándéka

Fontos! Ahhoz, hogy a változások megtörténjenek legyen szó manifesztációról, gyógyulási folyamatról, a kliensnek akarnia kell a változást, akarnia kell, hogy helyreálljon az egészsége, hogy megváltozzanak a körülményei, a konzulensnek pedig hinne kell, hogy a változás lehetséges. Ha a kliensről kiderül, hogy a tudatalattijában nem is akar meggyógyulni, vagy az életkörülményein változtatni, akkor hitmunkát végzünk.

Storytime: gyakran előfordul, hogy a betegségek létrehozása (manifesztációja) mögött a figyelem és a szeretet igénye húzódik meg, amit a betegséggel meg is kap a kliens. Éppen ezért könnyen megtörténik, hogy az ily módon kielégített szükséglet benne tartja a beteg, gondozásra szoruló állapotában. Hiszen, ha az állapotában javulás állna be, már kevesebb figyelmet, törődést kapna a háttérben meghúzódó hitrendszere szerint. Mindezt persze a tudatalatti programozottsága irányítja, semmi értelme felhánytorgatni egy betegnek ilyesmit, hiszen saját maga sem tud erről. Na pláne változtatni ezen pedig végképp nem, a beteg, elgyengült állapotában. Ezért jó, ha van nyitottság egy thetahealing konzultációra ilyenkor – ami ahogy leírtam igazából egy, vagy több beszélgetés – és a tudatalattiban megkereshetjük közösen, hogy az illető mikor- és hol hitte el, hogy ő értéktelen, hogy csak úgy tud figyelmet és szeretetet kicsikarni, ha beteggé teszi a testét. Ilyenkor bennem automatikusan merül fel a kérdés, hogy vajon saját magának mennyire tudta megadni azt a bizonyos figyelmet és szeretet a kliens, amit másoktól vár?

Ha a hitrendszerét sikerül felülírni, akkor bizony lehetőség nyílik a gyógyulási/változási folyamat beindulására.

Ugyanis a hitmunka lehetővé teszi, hogy a negatív programokat eltávolítsuk, és pozitívra, a kliens számára hasznos, és jótékony programokra cseréljük azokat.

10. A ThetaHealing konzultáció végén

Minden konzultáció végén végzünk energetikai tisztítást, integráljuk az új készségeket képességek és megmondjuk a tudatalattinak, hogy hozza létre azokat a receptorokat (érzékelő sejteket) amelyek lehetővé teszik, hogy a kliens egyáltalán észrevegye a változásokat. 

Egy konzultáció lehet akár 10 perc is, de van akinek szüksége van a rendszeres 60-90 perces munkára, ez teljesen egyénfüggő és problémafüggő, ahogy attól is függ milyen cél érdekében dolgozunk a klienssel és honnan indul az illető. A legfontosabb, hogy a konzultáció végén a kliens elégedetten távozhasson.

HerbalMental a természetes testi és lelki egészségért

Ha szeretnél a saját tudatosságodért tenni, azt szerencsére több módon is megteheted, például ha bekövetsz a közösségi média csatornáim valamelyikén, ahol azon leszek, hogy minél többek számára hozzáférhetővé tegyem a tudatosságot és a természetes egészséget támogató módszereket. Ehhez továbbra is ingyenesek a honlapomon a cikkek, hanganyagok.

Ha viszont gyorsabban szeretnél haladni, akkor indulásként jó szívvel ajánlom számodra a ‘Húzzuk ki magunkat az érzelmi kakiból’ online anyagomat, amely a webshopomban megvásárolható, valamint a személyes konzultációs lehetőségeket.

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .