IR alapozó,  IR diéta 160 gramm

6+1 tapasztalat, hogy mitől NEM működik a menütervezés

Abból indulok ki mennyi ellenállás volt bennem amikor annak idején megtudtam, az inzulinezisztencia kézben tartásával, nem csak valami sima számolgatást kell alkalmaznom, hanem ennél sokkal-sokkal macerásabb az egész, akkor nagyon is fel tudom idézni azt a tehetetlenséget ami akkoriban gyakran a hatalmába kerített. 

A magam részéről a változásnak álltam ellen és tudom sokan vannak ezzel ugyanígy. 

Kellőképp rengeteg feladatom volt, és nem is éreztem magam olyan nagyon-nagyon rémesen, csak épp nem jól: a plusz kilókat betudtam a koromnak, a lelassult anyagcserémnek, a fáradtságot pedig az állandó ingázásnak a főállásom és a vállalkozásom között. Tehát sem időm, sem energiám, sem igazi motivációm nem volt, hogy ekkora mértékű változtatásba fogjak bele.

Nézd meg a webshopban:

Akkor válaszd ezt a minitanfolyamot, ha teljességgel elveszettnek érzed magad a szénhidrátszámolás világában.

Pontosan tudom milyen érzés. Ne szomorkodj, elkészítettem számodra a megoldást.


Megnézem miről is szól ez az egész minitanfolyam!

Szénhidrátszámolás minitanfolyam

Márpedig a változtatásokhoz energia kell, nem kevés. A változtatások meggyökerezéséhez pedig kitartás, sok-sok kitartás

Az első lépés! Ez az amit sokan szeretünk elodázni, halogatni, kevésbé fontossá tenni, mint amilyen valójában. Gyakran a szénhidrátszámolás esetében is, körmünkszakadtáig görcsösen kapaszkodunk abba a téves hitünkbe, hogy a 160 grammos diéta működhet számolás nélkül is. (Később persze igen, amikor már szemre is magabiztosan meg tudjuk állapítani a mennyiségeket, mert van elég rutinunk. De időnként akkor is vissza-vissza kell térni az alapinformációk frissítéséhez, mert a szemmérték kalibrációja elég önkényessé tud válni :-D) 

Jöjjön az 5 okos döntés, ha legszívesebben kihagynád a szénhidrátszámolást!

Olyan tippeket hoztam, amiket alkalmazva könnyen felülkerekedhetsz a ‘nem akarásaidon’:

(1.) Tömbösítsd össze a számolást és egy nagy lélegzetvétellel ülj neki a recepteknek. (Hogy milyen recepteket válassz, arról itt írtam. Kattints, és olvasd el!) 

(2.) Ülj le, CSAK 5 PERC-re! Kinek ne lenne 5 perce valamire, az igazán nem sok. Készíts elő magadnak minden szükséges dolgot (receptet, számológépet, papírt, minitanfolyami anyagot) és ha 5 percre, akkor annyira, de ülj le és csináld. 

Az a trükk, hogy ilyenkor jellemzően nem 5 perc lesz, csak elkezdeni nehéz. Ezt bármilyen más nem kedvenc feladatodnál is bátran alkalmazhatod. 

(3.) Bontsd lépésekre a feladatot! Például kiszámolhatod egyik alkalommal a reggelik szénhidrát tartalmát, a másik alkalommal a kisétkezésekét, legközelebb pedig a főétkezésekét. Ha sok így is, akkor bontsd további elemekre bátran!

(4.) Törekedj arra, hogy minden étkezést számolj ki és mérj ki. Ha egy alkalom mégis kimarad, ne keseredj el és ne add fel. Inkább csak folytasd! A változás útja nem nyílegyenes, inkább olyan mint egy lassú emelkedő hepe-hupákkal. 

(5.) Számoláshoz és erre az időre a főzéshez, ha együtt csinálod a kettőt, teremts magadnak igazán kellemes környezetet. Gyújts meg egy gyertyát, párologtass illóolajat amit kedvelsz, vagy ami segít a kitartásod megerősítésében. Készíts egy finom teát és vedd elő azt a tollat amivel a leginkább szeretsz írni, ha lehet vásárolj egy külön füzetet erre a célra,

Nézd meg a webshopban:

Akkor válaszd ezt a minitanfolyamot, ha teljességgel elveszettnek érzed magad a szénhidrátszámolás világában még a cikk elolvasását követően is.

Pontosan tudom milyen érzés. Ne szomorkodj, elkészítettem számodra a megoldást.


Megnézem miről is szól ez az egész minitanfolyam!

Szénhidrátszámolás minitanfolyam

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .