Életmód,  IR alapozó,  IR lélek

Babás-mamás inzulinrezisztensként

A leendő apa és anya eldöntik, hogy itt az ideje a gyerekvállalásnak és bizakodva néznek a jövőbe: elképzelik, milyen cuki lesz, hogy mosolyog, hogy kezd járni… és jó esetben néhány hónapon belül  meg is érkezik a várt áldás. 🙂 Ha inzulinrezisztens vagy, vagy csak nem érkezik az a bizonyos eredmény, egy 3 pontos terheléses vérvétellel éveket spórolhatsz meg a magatok számára.

Vigyázat, alap esetben a terhelésnél cukrot néznek, az inzulint külön kérni kell a szakorvostól, és bizony a laborban is jó, ha ellenőrzöd, hogy valóban az inzulin is benne van a vizsgálandók körében.

Az inzulinrezisztencia rengeteg nőt érint, gyakran kimaradó menstruáció, elmaradó peteérés nehezíti az utat az anyává válás felé.

Amikor kiderül az Ir a legtöbb helyen életmódváltást javasolnak első lépésben. Ez magában foglalja a rendszeres sportot, a szénhidrátdiétát (ami nem azonos a szénhidrát teljes megvonásával!), a stresszmentességet. Sokat tehet a sikerért az, aki ezen felül tudatosan időt szán a pihenésre, feltöltődésre, ha tudatosan építi a saját magába vetett hitét és önszeretetét. Az inzulinrezisztencia ugyanúgy lelki okokra is visszavezethető, mint testi működési zavarra vagy öröklött hajlamra.

Tévhit az, hogy a teherbeesésig kell csupán tartani az Ir életmódot. Az ingadozó inzulinszint a babára is hatással lehet, ezért a fogantatást követően is figyelni kell a jó minőségű, kiegyensúlyozott szénhidrát bevitelére és a megfelelő mozgásra.

öröm (1)

Ne felejtsük el, hogy ‘már kettő helyett eszünk’, de akkor hogy alakul a diéta úgy, hogy a babának is a legjobbat tegyük? Személyre szabott útmutatást ismét csak dietetikusunk adhat. 

A pozitív teszt után mielőbb érdemes ellenőriztetni a várandósság bekövetkezte utáni állapotot egy teljes vérképpel, természetesen konzultálni nőgyógyásszal, endokrinológussal, és a fentebb említett dietetikussal az egyénre szabott teendőket illetően.

Az inzulinrezisztens nőknél a terhességi diabétesz kockázata sokszorosára nő, ezért is szükséges felkészülten nekifutni a témának.

A bejegyzést Gabriella története ihlette, amit IDE kattintva olvashattok. Gabriella jelenleg a 4. lombikprogramjában vesz részt és a 3. sikertelen program után derült fény inzulinrezisztenciájára. Olvassátok szeretettel!

Remélem segítségetekre tudtam lenni a témát illetően!

Betti

[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fee9f6″ color=”#c90649″ size=”13″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#faef54″ desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]

Felhasznált cikkek:

 

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .