Életmód,  IR alapozó,  IR diéta 160 gramm

Hasznos kiadványok egy kezdő inzulinrezisztens életében

Az egyik IR-es csoportban találkoztam a beszélgetéssel, ami a bejegyzésem megszületését inspirálta. Az okozta a ‘bonyodalmat’, hogy bizonyos ételek beleférhetnek a 160grammos diétába, de az az inzulinrezisztens, aki szénhidrátdiétával él, nem biztos, hogy ugyanazt az ételt szintén megeheti.

inzulinrezisztens kérdések

3 kiadványt szeretnék ajánlani azoknak, akik most kezdnek az inzulinrezisztens életmóddal ismerkedni, és a különböző helyeken hallott információk között még nehéz rendet tenniük.

Szerintem az első és legfontosabb, hogy az életmódváltás elemeit, lehetőség szerint hiteles szakemberektől sajátítsuk el. Tényleg rengeteg zavaró információ kering az éterben és biztos alapok nélkül bizony gyorsan káosszá tud válni az egész. Esetünkben az elsődleges szakemberek: az endokrinológus, a dietetikus, a nőgyógyász. Közülük is azok, akik szénhidrátanyagcsere zavarra specializálódtak. Azért fontos ez, mert számos szakember még mindig figyelmen kívül hagyja ezt az állapotot, és egy legyintéssel elintézi (jó esetben :-/). Ha épp nem nekünk ront, és hosszasan taglalja, hogy micsoda divatbetegség is az inzulinrezisztencia.

Tehát a kiadványok.

Aki most kezdi a rendszert megismerni, annak minden más előtt kellene a PCOS Szívügy Alapítvány kiadványát a Diétás kiskátét és az abban leírtakat a mindennapjai részévé tenni. A szerzők: Zentai Andrea és Török Eszer. Részletes, szakmai, mindenre kiterjedő kis füzetről van szó. Nem csak ez étkezésről ír, hanem a sportról, a stresszről, a tévhitekről. Az ára 1.100Ft, és a PCOS.hu oldalán rendelhető, a Mens Mentis recepcióján megvásárolható, vagy akár postázzák is neked. A legjobb befektetés.

Diétás kiskáté

Török Eszter könyve: Viszlát, cukor és fehérliszt (3.791Ft) a másik javaslatom, aki a fent említett Diétás kiskáté társszerzője. Dietetikus és nagyszerű receptekkel kényezteti az első körben elkeseredett inzulinrezisztenst.[su_spacer]

Török Eszter:Viszlát, cukor és fehérliszt

Meglepetés Mentes konyha (újság). Ajánlom, mert idény ételek vannak benne gyönyörű képekkel, és kis ikonokkal jelzik minden recept mellett, hogy éppen milyen mentes ételről van szó. Ez itt ép egy 2016 nyári szám, amit sokat forgattam már, mert tényleg hasznos.

mentes konyha újság

Összességében arra hívnám fel a kezdők figyelmét, hogy az alapok elsajátítása után mindig egy józan, kritikus szemüvegen keresztül figyeljék a tanácsokat és a recepteket. Ez saját felelősség, mert van, aki bizonyos szabályokat lazábban értelmez, és ezzel együtt neki a diéta mégis tökéletesen működik – hozza azt az eredményt, ami az illetőnek kell. De mindannyian mások vagyunk – akkor is ha maga az állapot közös -, és mindannyiunknak azt az utat kell megtalálni, ami egyénileg nekünk jól működik.

Pontosan erről az útról szól ez a blog is, ami inspirációt adhat bárkinek, aki keresi a saját rendszerének elemeit.

Ha többet tudnál meg az én kezdeti lépéseimről és felismeréseimről, akkor kattints IDE és töltsd le az erről szóló anyagomat.

Szeretettel,

Betti

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .