Jácint, mint afrodiziákum
Bejegyzések,  Illóolajok,  Jácint - Hyacinthus orientalis,  Szerelmi vágyfokozók

Jácint, mint afrodiziákum?

A tavasz egyik első hírnökeként, a kiskertek örökös illatozó színfoltjaként kevesen gondolnak arra, hogy  a Jácint a szerelmi élet felpezsdítésében is szerepet kaphat.

1 kg Jácint olaj kinyeréséhez 5.000kg frissen szedett virágra van szükség, amit aztán alkoholos kivonással állítanak elő. A Jácint olajának illata nehéz és édes, szinte azonnal telítődünk vele akkor is, ha magát a növényt szagoljuk meg. Mindezzel megnöveli a fogékonyságunkat az érzéki benyomások iránt. A Jácintolaj igazi afrodiziákum.

Tiszta, természetes Jácint olaj nagyon ritka kincs, a boltok polcain leginkább szintetikus változatokkal találkozhatunk. Lehetőleg ne használjuk a szintetikus változatot egyáltalán. Ne kenjük magunkra, és ne párologtassuk. 

Jácint_afrodiziákum

A Jácint belsőleges alkalmazása

Magyarországon ugyan nem elfogadott az esszenciális olajok belsőleges alkalmazása, azonban számos országban nagy hagyománynak örvend az illóolajok terápiás felhasználása rendkívüli hatékonyságuk miatt. Sohasem szabad megfelejtkezni arról, hogy az illóolajok, gyógynövénykivonatok, a gyógynövények sava-borsát tartalmazzák igen koncentrált formában. 

Ezért is beszélünk most a belsőleges felhasználásról, hiszen a Jácint nemi vágyat növelő hatása mellett, oldja az idegfeszültséget, nyugtató hatású és érzéstelenítő is. Fő összetevői a fahéjalkohol, a benzil-bendát és a benzilalkohol. 

Mikor használjuk a Jácint olajat?

 • Idegesség, 
 • feszültség érzés, 
 • túlzott aktivitás, 
 • frigiditás esetén.

Nemi vágyat növelő masszázsolaj recept

100ml bázisolajhoz értendő mennyiségek: 

 • 10 csepp ylang-ylang olaj
 • 5 csepp jázmin olaj
 • 5 csepp szantálfa olaj
 • 5 csepp vetiver olaj
 • 3 csepp pacsuli olaj
 • 2 csepp vanília olaj

Használat előtt, közben...

Mindig jusson eszünkbe bőrtesztet végezni egy kis bőrfelületen, mielőtt masszázshoz használunk egy új keveréket. 
A keverékekben szereplő esszenciák erősítik egymás hatását, ugyanakkor monoolajok (amiben egyféle esszenciális olaj van) használatával is tökéletesen célt érhetünk. Nem szükséges azonnal egy zsák illóolajat bevásárolni. Azt érdemes választani, ami éppen a legjobb az adott cél eléréséhez.
Érdemes szakemberrel konzultálni mielőtt magunkra kenjük ezeket a nagy hatású természetes szereket. Tájékozódni mindenképp. 
Legfontosabb, hogy valódi, természetes, 100%-os tisztaságú illóolajakat használjunk, hiszen mi saját magunk, vagy szeretteink használjuk majd őket. 
Választásnál szintén szempont lehet, hogy mennyire felelős gazdálkodású a cég, illetve, hogy mennyire a természetes élőhelyéről gyűjtik be az illóolajok alapanyagát képező gyógynövényeket, mennyire tartják tiszteletben a fejlődő országok gazdáit és segítik a gazdaságok életben maradását. 

Felhasznált források:

 • A képek innen vannak: pixabay.com
 • Michael Kraus – Aromalexikon
Hacsavecz Betti

Szia, Hacsavecz Beatrix (Betti) vagyok, inzulinrezisztenciával élek 2015 óta.

A hozzám hasonlóan életmódváltásra kényszerülőket, évek óta a ThetaHealing technikájával segítem a könnyebb változás megvalósításában. Esszenciális Olaj Specialistaként pedig egyéni gyógynövény olaj keverékekkel, gyógynövényes krémekkel engedem útjukra a változásra, gyógyulásra vágyókat. Természetgyógyász tanulmányaimat, a természetes női biohacking rendszerének elsajátításával teszem tökéletesen fókuszálttá. Ebből adódóan lefőképpen a női élet területeivel, női vállalkozókkal és inzulinrezisztensekkel foglakozom.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .