Őszi napfordulós önszeretet ajakír
Bejegyzések,  Bőrápolás,  Gyógynövényterápia,  Illóolajok, gyógynövények,  Lehangoltság, depresszió,  Lelki egyensúly

Őszi napfordulós önszeretet ajakír

Őszi napforduló?

Az őszi napforduló a természet rendje szerint a fény és a sötétség találkozása, átvezetés a kifelé élésből, az élménygyűjtésből befelé, a belső világunk felé. Mintegy természetszerű számvetés: Mi az amit elvégeztünk az évkör előző időszakában? És mi az, amit ki kell munkálnunk magunkból? Ki kell hoznunk a sötétségből a fényre? Ehhez azonban jól szét kell nézni a belső világunkban. Ha úgy tetszik befelé fordulni a sötétség felé. Ezt az időszakot kezdtük most járni: a begubózásét, az önvizsgálatét, majd a fényre hozásét, amikor eljön az ideje.

Mindennek megvan a rendje. A cselekvésnek, a teremtésnek, és persze a befelé figyelésnek is. Így van ez akkor is, ha a mai világunk a gyorsaságot, az azonnaliságot erőlteti. Természeti lények vagyunk, még ha rendesen el is bástyáztuk magunkat magától a természettől.

Önszeretet

Sokan az önszeretet kifejezést még mindig tévesen, a kórosnak mondható egoizmussal azonosítják és bizony emiatt félnek is tőle, hogy beszéljenek róla, hogy használják az erejét.

Az önszeretet, odafigyelés és megismerés. Itt a jelenlegi állapotomban. A saját csendemben meghallom a testem szavát, a lelkem szavát, a felmenőim értékeit, amik belém ívódtak, hosszú, hosszú éveken keresztül és megfigyelem mindezekből mi az ami engem szolgál és mi az ami már nem szolgál, idejét múlttá vált. Mert az önszeretet megértés is egyben. Megértem, hogy annyit bírok amennyit. Megértem, hogy a testemnek, az elmémnek pihenésre, talán információszegényítésre, és talán másfajta impulzusokra van szüksége. Megértem, és teszem, amit tenni tudok a jelen pillanatban. Magamért, a jóllétemért.

Magamért, és a mentális tisztaságomért, hogy bizony nem veszek magamhoz mindenféle mentális szennyező információt. Megválogatom mit olvasok, nézek, hallgatok, tanulok.

Magamért, és a lelkem tisztaságáért. Megfigyelem hol bukkannak fel bennem ellenállások, nehéz, besűrűsödő érzelmek, cselekvésképtelenségek, harag, írigység, bánat, önvád és ezekkel dolgozom. Nem csupán, mert könnyebb nélkülük, hanem ezért is, mert ezek ismeretében a mások felé való ítéletem is kevésbé lesz sarkas.

Magamért és a kapcsolataim energikusságáért. Észre veszem az energiarabló kapcsolataimat, ahogy azt is, hogy mi energetizál, hol van az a közeg, ahol építő-, előrevivő-, mégis szeretetteljes a környezet.

A testemért, nem utolsó sorban. Tudatosítom, hogy bizony ő az aki leküzdi láthatatlanul a vírusokat, elvisz A-ból, B-be, akin keresztül érzem az ízeket, az illatokat, akin keresztül megtapasztalhatom az érintést és a szerelmes csókot is. Ugye mennyi mindent ad nekünk, a puszta létével? Hát nem a legjobbat érdemli? És vajon a jelenlegi körülményeinkhez képest a legjobbat adjuk neki odafigyelésből – észre veszed például, amikor fáradt? – vitaminból, élelmiszerből, gyógynövényből, pihenésből?

Önszeretet ajakír

Apróság, csupán egy ajakír. Mégis ha belegondolsz, éppen ilyen apróságokból áll össze az életünk. Éppen olyanokból mint, ahogy a korábbi választásaink eredményeként ott van a tenyerünkben ez az apró ajakír és használjuk, és tudjuk, ez a legjobb számunkra, hatására élvezzük minden egyes kiejtett szavunk rugalmasságát, a méhviasz magával ragadó illatát, a körömvirág napsugaras érintését. Ez AZ az ajakír. Korábbi döntéseink eredménye.

Most ezt az ajakírt éppen az önszeretetre való felhívás címén készítettem NEKED is, hogy a kezedben legyen és emlékeztessen.

Ahogy írtam: fantasztikus anyagokból- és növényi esszenciákból áll: mint a körömvirág olaj, a jojoba olaj, kókusz olaj, méhviasz és sheavaj.

Őszi napfordulós önszeretet ajakír
Őszi napfordulós önszeretet ajakír

A varázsa pedig:

Éppen ebben az elkövetkező időszakban tud ez a pici tégely emlékeztetni bennünket arra, hogy a szeretet fénye minden sötét helyre képes bevilágítani, hogy magasabb szintre emeljen bennünket. Csak egyetlen kérdésre emlékezz, amikor az ajakírt használod: Az a gondolat, ami most vezérel a harmónia, a szeretet irányába visz?

Öleléssel:

Betti

UI: Ha neked már nem jutott az idei őszi napfordulós ajakírből, akkor vidd magaddal az írásomból azt ami számodra érték. Oszd meg másokkal is akiknek szintén hozzátehet a boldogulásukhoz!

Egyéni konzultációt megelőző online feltérképező ingyenes beszélgetéshez FOGLALJ IDŐPONTOT a naptáramban!

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .