IR receptek

Bozontos ropogós keksz – inzulinrezisztens reggeli, tízórai

Megvan az, hogy ‘Ronda és finom!’? Ez pedig még gyors is! 🙂 A férjem azt mondta jobb, ha ezt a kekszreceptet nem osztom meg veletek, mert egyáltalán nem guszta.

Lehet, de a dupla adagból tegnap óta már alig van. Szerintem ez számít, meg az, hogy a készítését követően nem kellett órákat állni a mosatlanhalom eltakarítása mellett.

Elismerem nem egy vendégváró kekszről van szó, hanem olyasmiről amit magaddal tudsz vinni a munkába és iszonyúan hálás vagy érte, mert végre egy keksz, ami nem fújja lufiszerűre a hasad. Vannak előnyei! 🙂 Ezekre az előnyökre gondoltam, amikor bártan elkezdtem írni ezt a posztot.

Bozontos keksz inzulinrezisztenseknek 2

A Szupergyors Gyömbéres Keksz receptjét használtam alapként néhány módosítással.

Eleve, ahogy fentebb is írtam 2 adagot sütöttem.

Így az összetevők listája a következőképpen alakult:

  • 22 gr tk liszt
  • 22 gr nagyszemű zabpehely
  • 30 dkg Ráma margarin
  • Édesítő – ízlés szerint
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg pirított dió
  • vanília aroma
  • tenyérnyi méretű friss gyömbér

Bozontos keksz inzulinrezisztenseknek

Bevetettem az újításokat 🙂

A gyömbért nem reszeltem, hanem elektromos aprítóval pépesítettem pucolást követően. Így a hosszú rostok nem lógnak ki mindenhonnan, mintha hajszálak állnának ki mindenhonnan. Ha a fűszeresebb ízeket kedveled, akkor bátran növeld a gyömbér mennyiségét.

A sütési idő az összetétel változása és a következő pontban említett adagolás miatt 10-15 percről 20 percre növekedett.

A tésztát nem nyúltottam, hanem egy kanál segítségével a sütőlapra púpoztam a masszát és egy picit ellapítottam, hogy sütés közben jól át tudjon sülni a tészta. Így nem mondom, hogy sokkal gyorsabban elkészültem, cserébe egy egész extrém megjelenést kaptam 🙂

A pirított diót a tésztába gyúrtam. Ettől csak mégfinomabb ízvilágot kaptam.

Reggelire, tízóraira bátran ajánlom ezt a kekszet inzulinrezisztensek számára. Főleg azoknak lehet nagy segítség, akik  már unják a bolti kekszeket vagy valamelyik összetevőjüktől felfújódnak.

Öleléssel, 

Betti

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .