Bozontos ropogós keksz – inzulinrezisztens reggeli, tízórai
Megvan az, hogy ‘Ronda és finom!’? Ez pedig még gyors is! 🙂 A férjem azt mondta jobb, ha ezt a kekszreceptet nem osztom meg veletek, mert egyáltalán nem guszta.
Lehet, de a dupla adagból tegnap óta már alig van. Szerintem ez számít, meg az, hogy a készítését követően nem kellett órákat állni a mosatlanhalom eltakarítása mellett.
Elismerem nem egy vendégváró kekszről van szó, hanem olyasmiről amit magaddal tudsz vinni a munkába és iszonyúan hálás vagy érte, mert végre egy keksz, ami nem fújja lufiszerűre a hasad. Vannak előnyei! 🙂 Ezekre az előnyökre gondoltam, amikor bártan elkezdtem írni ezt a posztot.
A Szupergyors Gyömbéres Keksz receptjét használtam alapként néhány módosítással.
Eleve, ahogy fentebb is írtam 2 adagot sütöttem.
Így az összetevők listája a következőképpen alakult:
- 22 gr tk liszt
- 22 gr nagyszemű zabpehely
- 30 dkg Ráma margarin
- Édesítő – ízlés szerint
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg pirított dió
- vanília aroma
- tenyérnyi méretű friss gyömbér
Bevetettem az újításokat 🙂
A gyömbért nem reszeltem, hanem elektromos aprítóval pépesítettem pucolást követően. Így a hosszú rostok nem lógnak ki mindenhonnan, mintha hajszálak állnának ki mindenhonnan. Ha a fűszeresebb ízeket kedveled, akkor bátran növeld a gyömbér mennyiségét.
A sütési idő az összetétel változása és a következő pontban említett adagolás miatt 10-15 percről 20 percre növekedett.
A tésztát nem nyúltottam, hanem egy kanál segítségével a sütőlapra púpoztam a masszát és egy picit ellapítottam, hogy sütés közben jól át tudjon sülni a tészta. Így nem mondom, hogy sokkal gyorsabban elkészültem, cserébe egy egész extrém megjelenést kaptam 🙂
A pirított diót a tésztába gyúrtam. Ettől csak mégfinomabb ízvilágot kaptam.
Reggelire, tízóraira bátran ajánlom ezt a kekszet inzulinrezisztensek számára. Főleg azoknak lehet nagy segítség, akik már unják a bolti kekszeket vagy valamelyik összetevőjüktől felfújódnak.
Öleléssel,
Betti