diffuzor_tisztitas
Gyógynövényterápia,  GYIK

Diffúzor tisztítása gyorsan és lépésről-lépésre

Diffúzorunk tisztítása épp olyan fontos, mint ahogy reggel megmossuk a fogunkat. Az illóolajok használata otthonunkban reneszánszát éli. Tekintve, hogy az emberek egyre tájékozottabbak lesznek az illóolajok sokrétű felhasználásának terén, egyre bátrabban használják a különböző illatokat lakásuk fertőtlenítésére, hangulatuk megváltoztatására, a pihentető alvásuk kialakítására, egészségük megőrzése érdekében, vagy egy bensőséges intim együttlét megalapozására. A ThetaHealing konzultációk, Access Bars kezelések során gyakran alkalmazom a illóolajok idegrendszerre gyakorolt hatását, hiszen az illóolajok perceken belül hatnak a teljes szervezetünkre és idegrendszerünkre, használatuk pedig hosszú időkre nyúlik vissza mint a gyógyításban (Magyarországon kizárólag okleveles természetgyógyászok használhatják terápiás körülmények között az illóolajokat), mind az illatok lelki hatásainak kiaknázásában.

Sokrétű felhasználása végett, ha egy igazán jó diffúzort sikerül választani magunknak (erről is írtam egy bejegyzést, amit IDE kattintva el is tudsz olvasni), akkor bizony szeretnénk sokáig is használni. Nem beszélve arról, hogy egy-egy nagyobb teljesítményű készüléknek az ára sem elhanyagolható. A hosszú élettartamhoz és a meglévő dolgaink megbecsüléséhez pedig hozzá tartozik a diffúzorok tiszítása is.

diffuzor_tisztitas
diffuzor_tisztitas

Ultrahangos diffúzor tisztítás gyorsan

A doTERRA javaslata az, hogy minden használat után tisztítsuk meg a diffúzorunkat, öntsük ki a megmaradt vizet, törüljük ki a maradék illóolajat. Érdemes még néhány csepp citrom illóolajjal is átjáratni a berendezésünket, hogy az esetleges lerakódások és szennyeződések is eltávozhassanak.

Lássuk lépésenként, hogy is néz ki a diffúzor tisztítása:

 1. Kikapcsolt állapotban kezdjük meg a tisztítást.
   
 2. Töltsd fel a víztartályt félig a vonalig tiszta vízzel.
   
 3. Majd tölts 10 csepp tiszta fehér ecetet a víztartályba.
   
 4. Kapcsold be a diffúzort és hagyd 3-5 percig működni, hogy az ecet átjárhassa az eszközödet.
   
 5. Ürítsd le teljesen a víztartályt.
   
 6. Márts fültisztító pálcikát fehér ecetbe, és töröld le a víztartály széleit, valamint az ultrahangos felületet.
   
 7. Öblítsd le a víztartályt tiszta vízzel.
   
 8. Töröld le a tartályt egy száraz ruhával, és hagyd megszáradni, mielőtt újra használnád.

Hasznosnak találtad a bejegyzésem? Oszd meg másokkal is! Ha pedig kérdésed van keress bátran a hello@hacsaveczbetti.hu címemen.

Olvasd el bejegyzésemet a diffúzor választásáról ITT, és arról hogyan tudsz a segítségemmel illóolajhoz jutni ITT.

Felhasznált források:

doterra.com

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .