Mi az a ThetaHealing?
Access Bars,  Bejegyzések,  Konzultáció,  Lehangoltság, depresszió,  Lelki egyensúly,  Szorongásoldás,  ThetaHealing

Mi az a ThetaHealing filozófia és módszer?

A ThetaHealing filozófia és a theta-állapotban végbemenő együtt-teremtés folyamata, amely segíti a testi-lelki gyógyulást és felépülést. A konzulens nem végez gyógyítást, annak mindössze a tanújává válik a közös munka során.

Semmi hosszadalmas cél felállítására, semmi megerősítés kántálására, sem voodoo-ra nincs szükség. Csakis egy egyszerű felismerésre és döntésre, mellyel megengedjük, hogy a tiszta Teremtő energia kifejtse jótékony hatását.

A konzultáció alatt lecserélhetjük az önkorlátozó hiedelmeket, fejleszthetjük a pozitív hitrendszereinket, jobb megértést kaphatunk önmagunk működésére- és fejlődésére vonatkozóan.

Milyen eszközei vannak a ThetaHealingnek?

A ThetaHealing eszközei közé tartoznak a kérdések, a leolvasások, a gyógyulások tanúsítása, a hitmunka, az érzelemmunka, az ásás folyamata.

Most nézzük meg a fent említett kifejezések magyarázatát!

  • Hitmunka: A hitrendszerek kihúzásának és lecserélésének folyamata.
  • Hitrendszer: Hiedelmek halmaza egyéni- vagy csoportos szinten arról, hogy mi az igaz, mi a hamis, mi a helyes és a helytelen.
  • Érzelemmunka: Érzelmek tanításának folyamata például az olyan erényekre mint a kedvesség, a türelem, az ítélkezésmentesség. Gyakran akadálya egy cél megvalósulásának, hogy a kliens nem tudja milyen lehet egy adott érzelmet megtapasztalni, mert soha nem volt benne része. Amennyiben ez így van, nem is várhatjuk, hogy a sorsa új irányt vegyen. Ezért Thetában megtanítjuk neki az adott érzelmet.

Miért fontos része a ThetaHealingnek a hitmunka?

A hitmunkának fontos szerepe van azoknak a hiedelmeknek a tudatos szintre hozásában, amelyek meggátolnak minket a gyógyulásban vagy az előrejutásban.

Mik a kulcstényezői a ThetaHealing folyamatának?

A ThetaHealing folyamatának kulcstényezői:

(1) hit a mindenben jelen lévő, és áramló energiában – itt ne vallásos hitre gondolj, a ThetaHealing tökéletesen vallásfüggetlen. Inkább olyasmire, hogy elhiszed-e, hogy mindenhol energia vesz körül bennünket, sőt mi magunk, a hangulataink és a gondolataink is energiaként is értelmezhetőek.

(2) technika, amely a theta-agyhullámok szintjére visz – a theta-agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzékeléseket, és ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért. A theta technikának köszönhetően azonnal megváltoztathatjuk a döntéseinket mozgató hitrendszereinket.

(3) vizualizáció – a gondolatok és a belső látás tudatos irányításáról van szó. Lényegében ugyanolyan, mint amikor merengünk valamin és elképzeljük a fejünkben képként amiről épp ‘fantáziáliunk’, csak ebben az esetben tudatosan, egy adott cél érdekében a theta technikát alkalmazva teszi mindezt a konzulens.

A ThetaHealing módszer megalkotója

A ThetaHealing szülőanyja Vianna Stibal, aki eredetileg a saját egészségügyi problémáinak (csontrák) a megoldására hozta létre ezt a módszert. Ehhez tanulmányozta a taoizmust, a táplálkozástudományt, a gyógynövényeket.

Mi történik egy konzultáción című bejegyzésem IDE kattintva olvashatod el.

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .