milyen diffúzort vegyek_hacsaveczbetti
GYIK

Hogyan válasszak diffúzort?

Az ultrahangos diffúzor lényege, hogy nem teszi ki hő hatásának az esszenciális olajokat és a levegőbe porlasztja őket. Ennek több előnye is van például a gyertyázós párologtatással kapcsolatban (amit amúgy én imádok).

  • nem sérülnek az értékes növényi hatóanyagok, tehát ha nem csupán az illatáért használjuk az esszenciális olajokat, hanem a hatásaikért is akkor ez egy rendkívül fontos szempont lesz a választásnál.
  • a porlasztott illóolajok könnyebben célt érnek akár fertőtlenítésről, gyulladásgátlásról, depresszív hangulat megszüntetéséről legyen szó. 
  • működésük halk, így akár éjjeli alkalmazásuk is zavartalan alvást biztosít.

Hátránya, hogy a párának csak egy kis része illóolaj, és az olaj eloszlatása a helyiségben lévő levegőáramtól függ. Ha már eleve nedvesebb helyen élünk, akkor nem biztos, hogy több vizet szeretnénk hozzáadni a levegőhöz a diffúzorral.

Diffúzor választásnál vegyük ezeket figyelembe

“Ez a népszerű típusú diffúzor víz és elektronikus frekvenciák segítségével finom ködöt hoz létre az illóolajból és a vízből. Az ultrahangos rezgéseket egy kis korong hozza létre a víz felszíne alatt, ami miatt az illóolaj apró mikrorészecskékre bomlik.” – doterra.com

(1.) Az adott helyiség méretéhez válasszuk feltétlen a diffúzor teljesítményét. Ez az apró figyelem később nagyon megszolgálja a ráfordított időt. Hiszen akár fél óra párologtatással is tudunk majd fertőtleníteni például egy 30m2-es helyiséget.

(2.) Milyen anyagból van a diffúzor belseje, ahová a vizet és az illóolajat töltjük. Ez többnyire műanyag. De például az orvosi műanyagból nem oldódik ki mikroműanyag a párologtatás során, míg egy sima műanyagból igen. Sőt egyes olajok, bizonyos műanyagokat meg is oldalnak látványosan. A Magnólia csoportomban végeztem is egy tesztet, ahol bemutattam mindezt. Nagyon látványos!

  • Tudomásom szerint a doTERRA diffúzorai mind orvosi műanyagból készülnek.

(3.) Időzíthető-e?

(4.) Van-e benne automatikus kikapcsolás, amikor kifogy a víz a tartályból?

(5.) Jól érvényesülnek-e az illatok belőle? Igen, vannak olyan diffúzorok, amik kívülről nagyon csinosak, viszont alig érződik az esszenciális olajok illata bennük.

Hagyományos módja az illóolajok használatának az aromamécses.

Felhasznált források:

doterra.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .