Zsömle recept teljeskiőrlésű lisztből egyszerűen
Ez a teljeskiőrlésű zsömle recept valójában a Habkönnyű pizzatészta receptje. Bevallom eszembe sem jutott volna kenyeret vagy zsömlét sütni belőle, míg az egyik csoporttársam nem linkelte, hogy ő bizony ezt használja zsömleként is. A tippet ezúton is köszönöm! 🙂 Több se kellett nekem, ki kellett próbálnom, milyen is a zsömle a pizza tésztából.
Nagyon elégedett lettem az eredménnyel, így ebben a formában is megosztom Veletek:
Teljeskiőrlésű zsömletészta hozzávalói:
- Összesen 60dkg liszt. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor 70% teljeskiőrlésű lisztet (420gr) és 30% sima lisztet (180gr) használhatsz.
- 1 zacskó szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj (amilyen van otthon, és amit szeretsz. Lehet ízesített is.)
- 4 dl langyos víz – ez kb. ennyi csak mert a teljeskiőrlésű lisztek kicsit különböznek egymástól, van amelyik többet vesz fel, de a 4 dl kb. jó irány.
- pici édesítő
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc, kelesztés: 60-90 perc, sütés: 15-20 perc.
Így készítettem:
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt.
Ezt követően kimérem a megfelelő darabokat és megformázom őket.
Ezek a praktikák, amiket bevetettem a készítésnél 🙂
- Formázásnál arra mentem rá, hogy egyenként 30gr szénhidrátot tartalmazzanak a zsömlék, így lett ebből a mennyiségből nekem 12 és fél darab.
- Formázás után ecsettel minden zsömlét bekentem vízzel, hogy szép fényes legyen a teteje sütés után.
Nálunk most éppen 2 napos az első sütés és még teljesen ehető, tehát bátran ajánlom!
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Betti
Tudom, hogy nem egyszerű ez az egész inzulinrezisztencia téma. Sok apró dologra kell figyelni, és sok a változtatnivaló is ott van. A lelkesedés pedig elkopik egy idő után.
Ha úgy érzed, könnyebb lenne segítséggel, és a természetes módszereket preferálod, akkor foglalj időpontot nálam a naptáramban egy díjmentes online konzultációra. KATTINTS IDE A NAPTÁRAMHOZ!
4 hozzászólás
Hermy
😀 köszi, zsemlének is ki fogom próbálni 😀
Betti
Szuper! 🙂
Hegedüs Zoltánné
Hány fokon sütöd?Köszi
Betti
175 fokon 🙂