Ha a vállalkozásod nem úgy termel, ahogy szeretnéd...
Bejegyzések,  Konzultáció,  Lelki egyensúly,  Szorongásoldás

A vállalkozásod nem úgy termel, ahogy szeretnéd? Akkor a Te fejedben kell rendet rakni. – vállalkozói esettanulmány

Amikor a vállalkozásod nem úgy termel, ahogy szeretnéd, akkor bizony a fejedben kell sürgősen rendet rakni. Azért nem vagy (még) ott, ahol lenni szeretnél, mert nem látod meg a kínálkozó lehetőségeket, vagy meglátod, de nem ragadod meg őket. Lehet, hogy elodázod a döntéshozatalt, vagy más módon akadályozod saját magad.

Ezt az igazán bicskanyitogató megállapítást a következő esettanulmánnyal támasztom alá: konzultációra érkezett hozzám egy kisvállalkozó, azzal a problémával, hogy ‘Csak toporog’ a vállalkozásának felépítésében és nem az a helyzet van, hogy ne tudná mi a teendő, sőt. Szerencsére ez a vállalkozó nem magán kívülre mutogatott, hanem tudta: a helyzet megoldása valóban benne van, csak azt nem tudta hogyan férjen hozzá ehhez a megoldáshoz. 

Jóllét tudatosan és tudat alatt podcast

Hallgasd meg a bejegyzésem podcastként!

Jól tette, hogy ellátogatott hozzám, ugyanis gyakran egyetlen alkalom elegendő, hogy megtaláljuk az elakadás forrását és orvosoljuk is. 

Nézzük mi történt a konzultáción ezzel a vállalkozóval, akinek most legyen Katalin a neve a történet kedvéért és mert természetesen tiszteletben tartjuk a konzultációs titok intézményét. 

Mi az a probléma, amit tapasztalsz magadon?

Az első lépés feltétlenül annak feltérképezése, hogy: Mi a probléma? Mit tapasztal a kedves kliens?

Katalin: “A vállalkozásom építésében csak toporgok. Nem jönnek az eredmények és valójában nincs is kedvem dolgozni.”

Mit szeretnél a probléma helyett? Mire vágysz ezzel kapcsolatban?

Második lépésben megfogalmazódik a cél, és elmondja mi lenne a számára ideális cél ezzel a témával kapcsolatban. Itt én nagyon fontosnak tartom, hogy segítsem a klienseimet a saját, igazán jó céljának megfogalmazásában. Katalin arra vágyott, hogy bátran tudjon döntéseket hozni, és örömét lelje a vállalkozás építésében. Más vállalkozó máshol tart az útján és számos igénye lehet: nagyobb bevétel, több ügyfél, jó ügyfelek… sőt olyan is van akinek épp a megállás, a pihenés, a nyári szabadság értelmezése okozza a konfliktust, ami persze hozza magával az igényt a megoldásra.

Azt hinnéd kedves olvasóm, hogy ez bizony lehetetlen feladat! Pedig a konzultáció 50-dik percére már készen is voltunk. 

Ha érdekel az elme működése, a döntések meghozatalának kicsit szakmázós leírása akkor IDE kattints a ‘Hogy mi történik a konzultáción a probléma megfogalmazása, a cél kitűzése és az eredmény megvalósítása között?’ című cikkemért.

Mire bukkantunk Katalin esetében?

(1) anyai ágon a családban többször is volt vállalkozói próbálkozás, ám az többnyire sikertelenséggel zárult. Ugye a másik bejegyzésemben meséltem, hogy az elménk nem csak a saját történeteinkből tanul. Emlékszel? Itt az anyai ág sikertelenségét titulálta veszélyesnek a saját maga számára is. 

(2) Ráadásul Katalin úgy érezte, hogy nem tudja befogadni a vállalkozással járó jóllétet, mert nem érdemes rá. Így valóban akart vállalkozóvá válni (fejben), de mégsem lépett rá az útra és nem gyűjtötte össze a tisztánlátáshoz majd a cselekvéshez szükséges információkat, hiszen hogyan is lenne rá érdemes, hogy sikeres vállalkozó legyen? Az édesanyjának sem sikerült, akkor neki miért sikerülne? Hogyan is nőhetne ő túl jóllétben a családi mintán?! Szabad ezt neki? Megengedett számára? Ki az aki akadályozza ebben? 

Szépen kitisztogattuk a kérdések mögött álló érzelmi mintákat (erről még nem beszéltem, de az érzelem olyan az egész rendszerben, mint a fékpedál és a gázpedál funkciója egy járművön) és olyan új mintáknak/programoknak/állításoknak/megállapításoknak alapoztunk meg, amelyek támogatják azt a bizonyos tisztánlátást és cselekvőképességet, amelyről a célkitűzésben is szó volt. 

Nem, ez nem jelenti azt, hogy mint egy sebtapaszt a fájó sebről lerántottam volna a jól megszokott érzelmi szemüvegét (az érzelmi szemüvegről ugyancsak itt írok bővebben) Katalinról.

  • Azt jelenti, hogy most kristálytisztán látja eddig miért tartotta az életében a bizonytalanság érzését, a cselekvőképtelenséget, az alkalmatlanság hitrendszerét. Most már képes fel is ismerni, ha még a jövőben visszaköszönnek.
  • Azt is jelenti mindez, hogy elhárult a tudatalatti akadály a tervei elől, az elméje már nem fél attól, hogy Katalin vállalkozni kezd, ezért számos akadály már elő sem kerül majd a jövőben és olyan lehetőségek, ötletek találják meg, amik összhangban vannak a tudatalattijában lévő történettel.
  • Tágítottunk az érzelmi szemüvegének lyukacskáin. Most új részeken is kilát, új dolgokat fedez fel a világból, amik eddig is ott voltak bizony, csak az ő szűrője nem tette lehetővé, hogy meglássa. Ezzel közelebb kerül ahhoz az élethez, amit megálmodott magának. 

Ugyanis bármit is szeretnénk megvalósítani az életünkben, amíg az érzelmeink nem támogatnak, amíg a tudatalatti védekező mechanizmusa ellenünk dolgozik, meglepetésszerűen akadályok gördülnek elénk – időhiány, betegség, baleset, önszabotázs formájában. 

Az illóolajok közül pedig a doTERRA Air roll-on segített

A konzultációt követően ebben az esetben a doTERRA Air elnevezésű keverékét is ajánlottam Katalinnak, hogy visszatérve a hétköznapjaiba legyen ami érzelmileg tovább hangolja és úton tartja, megerősíti azt amerre tart.

doterra AIR a szabad levegő keveréke
doTERRA AIR esszenciális gyógynövényolaj keverék

Azt tanácsoltam Katalinnak, ha nincs allergiás reakciója a keverék összetevőire, és kellemes számára az illata, akkor a csuklójára kenve naponta több alkalommal is használhatja. Ha nem kellemes számára, akkor pedig a talpát kenje be vele reggel-este. Ugyanis a tapon az egész szervezet, mint egy térképen rajta van. Így bár nehezen hihető, mégis a talpunkon keresztül hatni tudnunk a szervezetünk egészére, vagy akár egy-egy szervre is. Az Air esszenciális olajkeverék használatáról és hatásairól ebben a bejegyzésemben írtam. Olvasd el ezt is!

Katalin most boldogan építi a vállalkozását és egyre teljesebbnek érzi magát. Időközben életterületein is elkezdtünk közösen dolgozni, aminek igazán örülök, hiszen bizalmába fogadott és hatékonynak találja a rendszert amivel segítem őt az útján. 

Mit tehetsz Te, kedves olvasóm a saját érdekedben? 

  1. Vedd észre a sustorgó mondatokat! Az sem baj, ha ráismersz kinek a hangján sustorog. 
  2. Kérdezd meg magadtól, hogy Az az ember akarsz-e lenni, aki ezt gondolja-érzi-teszi? Ha nem, akkor megtaláltad a belépési pontot. Változtass!

Vagy keress meg engem, és közösen kinyomozzuk! Foglalj időpontot a NAPTÁRAMBAN a térítésmentes online beszélgetésre, hogy meglássuk tudok-e neked segíteni!

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .