Hogyan kerüld el a combod kidörzsölődését nyáron?
Blog,  Nyári túlélési útmutató inzulinrezisztenseknek

Hogyan kerüld el a combod kidörzsölődését nyáron?

Hogyan kerüld el a combod kidörzsölődését nyáron, igazán élvezhesd a nyarat! Ehhez pedig hozzátartoznak a kellemes nyári ruhák, és az ápoltság érzésének fenntartása is. Így gondolod Te is, ugye? Akkor nézzük is végig milyen praktikákra bukkantam az összeérő combok kivédésére!

A combösszeérés nem pusztán a plus size nők számára kérdés és nem vonható érte felelősségre kizárólag az inzulinrezisztencia sem. Elegendő, ha szűkebb csípővel vagy izmosabb combokkal áldott meg a genetika. 

(1.) Hintőpor

Nagy előnye, hogy olcsó és ezzel elegánsan le is zárhatjuk az előnyök sorát. 

Tény: sokaktól hallottam ódákat zengeni róla.

Számomra problémás, hogy csak világos cuccokhoz használhatom és nyomot hagy. 

Arról nem is beszélve, hogy kb. 5 percig tart a hatása. Meg elképzelem a mosdót utánam használó delikvens arcát, ahogy a rengeteg fehér port meglátja a földön. :-DDD Na, ezt így nem szívesen… mondjuk, ha nincs más, akkor persze. 😉

(2.) Dezodor

Ha nem is értem hogyan, de működik.

Nem csak a szódabikarbónás, hanem a méhviaszos dezodor is nagyon jól tud erre a célra működni.

(3.) Neogranormon

Próbálni nem próbáltam, csak hallottam róla, hogy még nyomot sem hagy.

(4.) Harisnya elvágva

Szkeptikusan álltam a dologhoz, hiszen az elvágott harisnya szárának fel kellene pöndörödnie. Valamennyire pöndörödik is, ez igaz, viszont a kidörzsölődéstől teljesen képes megóvni a combokat.

Kapható a rövid harisnyának az a formája, ami kifejezetten a nyári combvédelem céljára készült, az teljesen más. A vágásnál a szár el van dolgozva. Nem csúszik fel, nem pöndörödik.

(5.) Biciklisnadrág, vagy száras bugyi (az én olvasatomban: mamabugyi)

Kényelmes viselet: puha és üdítő. Tény, hogy duplán melegít, ami miatt legalább akkora öröm volt levenni, mint az első pár lépésnél viselni. Óriási tapasztalat, hogy nálam nagy komfortérzet rombolással járt, amikor leültem és a mamabugyi széle kivillant, pedig nem vagyok egy miniszoknyás típus. Lévén, hogy a szoknya feljebb csúszott a csipkés szél pedig lényegesen combközép alatt végződik. 

(6.) Kidörzsölődés elleni sportkrém

Bevallom, nem éreztem kiemelkedően jobbnak, mint a fent említett krémdezodort. Sportolás közben, futásnál vagy bicajozásnál biztosan egészen más az eredmény, de nálam egyelőre 1:1 az állás.  Lehet kapni krém formában, stiftként is.

(7.) Combcsipke

Abszolút a kedvencem.

Volt, amíg a belső szilikoncsík ki nem kezdte a bőrömet. Ha ez nincs, akkor a combcsipke lenne az abszolut kedvenc, nem melegít úgy, mint a mamabugyi. 🙂

-Betti –

Ellenőrzőlista inzulinrezisztenseknek
Kattints a képre, és töltsd le a listát!

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .