IR receptek

Mikulás csemege

Ha olyan receptet keresel, ami megfelel az IR életmódnak, könnyű elkészíteni és egy picit az ünnepi hangulatot is erősíti, akkor ezt a sütit jó szívvel ajánlom Neked. 

Nem csak a Mikulás fogja szeretni! 🙂 

A végeredmény: egy kívül roppanós, belül az almától lágy nem morzsálódó süti lesz. 😉

A mikuláscsemge süti hozzávalói:

  • 140 gr teljeskiőrlésű liszt,
  • 30 gr sima liszt, 
  • 30 gr darált dió, 
  • 100 gr zabpehely,
  • 1 zacskó szárított élesztő,
  • 1 mokkás kanál só, 
  • 100 gr vaj, 
  • 200gr cukornak megfelelő mennyiségű édesítő, 
  • 1 egész tojás, 
  • 1 tk vanília aroma,
  • 1 tk fahéj,
  • 2 közepes savanykás alma reszelve, 
  • néhány szem egész dió a díszítéshez. 

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 15 perc, sütés: 15-20 perc.

Így készítettem:

Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Egyáltalán nem kelesztem, csak kutyulom és már mehet is a tepsibe. 

Szerintem muffin formában is szépen süthető lenne ez a tészta, de mivel nálunk ez a forma nem annyira kelendő, így én egyszerűen egy kanál segítségével kb. egyforma tésztákat merek egymás mellé és ellapogatom kicsit.

Amikor kész a lapogatás diót nyomok bele díszítésként. Sütés közben a dió is megpirul a tetején. 

Igazán finom! 

A sütési hőmérséklet 175 fok nálam a légkeveréses sütőben. Érdemes többször ránézni, mert az alma csalóka a tésztában. Ha nem elegendő a 15-20 perc, nyugodtan lehet tovább is sütni.

Jó étvágyat! 

Szeretettel, 

Betti

UI: Ebben a receptemben is élesztőt használtam, de Te bátran használj sütőport. Az én esetemben azért nem működik a sütőpor, mert felfúj és görcsöket okoz.

2 hozzászólás

  • Fanny

    Kedves Betti!
    Szeretném elkészíteni a sütit. Kérlek írd meg, hogy 1 darab hány gr szénhidrátot tartalmaz, hogy tudjam mennyit ehetek meg belőle!

    • Betti

      Szia Drága Fanny! Sajnos nem lesz számodra helytálló, az amit én számoltam, mert az egyes darabok nem lesznek nálam és nálad azonos méretűek. 🙁 A számolás gondolatmenetében nagyon szívesen segítek, az helytállóbb lesz a Te esetedben 🙂 Szeretettel, Betti

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.