Mikulás csemege
Ha olyan receptet keresel, ami megfelel az IR életmódnak, könnyű elkészíteni és egy picit az ünnepi hangulatot is erősíti, akkor ezt a sütit jó szívvel ajánlom Neked.
Nem csak a Mikulás fogja szeretni! 🙂
A végeredmény: egy kívül roppanós, belül az almától lágy nem morzsálódó süti lesz. 😉
A mikuláscsemge süti hozzávalói:
- 140 gr teljeskiőrlésű liszt,
- 30 gr sima liszt,
- 30 gr darált dió,
- 100 gr zabpehely,
- 1 zacskó szárított élesztő,
- 1 mokkás kanál só,
- 100 gr vaj,
- 200gr cukornak megfelelő mennyiségű édesítő,
- 1 egész tojás,
- 1 tk vanília aroma,
- 1 tk fahéj,
- 2 közepes savanykás alma reszelve,
- néhány szem egész dió a díszítéshez.
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc, sütés: 15-20 perc.
Így készítettem:
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Egyáltalán nem kelesztem, csak kutyulom és már mehet is a tepsibe.
Szerintem muffin formában is szépen süthető lenne ez a tészta, de mivel nálunk ez a forma nem annyira kelendő, így én egyszerűen egy kanál segítségével kb. egyforma tésztákat merek egymás mellé és ellapogatom kicsit.
Amikor kész a lapogatás diót nyomok bele díszítésként. Sütés közben a dió is megpirul a tetején.
Igazán finom!
A sütési hőmérséklet 175 fok nálam a légkeveréses sütőben. Érdemes többször ránézni, mert az alma csalóka a tésztában. Ha nem elegendő a 15-20 perc, nyugodtan lehet tovább is sütni.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Betti
UI: Ebben a receptemben is élesztőt használtam, de Te bátran használj sütőport. Az én esetemben azért nem működik a sütőpor, mert felfúj és görcsöket okoz.
2 hozzászólás
Fanny
Kedves Betti!
Szeretném elkészíteni a sütit. Kérlek írd meg, hogy 1 darab hány gr szénhidrátot tartalmaz, hogy tudjam mennyit ehetek meg belőle!
Betti
Szia Drága Fanny! Sajnos nem lesz számodra helytálló, az amit én számoltam, mert az egyes darabok nem lesznek nálam és nálad azonos méretűek. 🙁 A számolás gondolatmenetében nagyon szívesen segítek, az helytállóbb lesz a Te esetedben 🙂 Szeretettel, Betti