Bulgur főzése egyszerűen
Bulgurt főzni nagyon egyszerű ezzel a módszerrel
Mondanám, hogy a kényszer vitt a gyors megoldás felfedezése felé és igaz is lenne! Kaotikus napjaimon velem is előfordul, hogy az utolsó pillanatban ugrik be: az aznapi ebédemhez nincs szénhidrát csomagolva! 😮
Egy ilyen alkalommal próbáltam ki első alkalommal ezt a műanyagdobozos módszert, amit a videóban is láthatsz!
https://www.youtube.com/watch?v=A96NXh8sT5k
Gyors bulgur hozzávalói:
- Vízforraló
- Víz
- Bulgur
- Némi só, vagy/és más ízesítést szolgáló fűszer
- Mérleg
- Jól záródó műanyag doboz, ami a forró vizet is jól bírja
Ennyi a teendőd:
Amíg felforralod a vizet, addig mérd ki a szükséges mennyiségű bulgurt közvetlenül a műanyag edénybe.
Én megsóztam és nem tettem rá más fűszert, de te ízesítsd a saját ízlésed szerint: pirított hagymával, friss zöldségekkel, vagy a párol variációjukkal.
A felforrt vizet ráöntöttem a bulgurra. Csak szemmértékkel mértem kb. 1/3 rész a bulgur, 2/3 rész a forró víz legyen a dobozban.
Zárd le a dobozt és gondoskodj róla, hogy véletlenül se engedje a vizet a tömítéseknél. Beleteheted egy jól záródó tasakba is.
Tedd a táskádba és fogyaszd egészséggel, amikor itt az ideje! 🙂
Az egész művelet nem tart tovább 2 percnél!
Ha tetszett ez az apró praktika, oszd meg másokkal is!
Szeretettel,
Betti