IR receptek

Bulgur főzése egyszerűen

Bulgurt főzni nagyon egyszerű ezzel a módszerrel

Mondanám, hogy a kényszer vitt a gyors megoldás felfedezése felé és igaz is lenne! Kaotikus napjaimon  velem is előfordul, hogy az utolsó pillanatban ugrik be: az aznapi ebédemhez nincs szénhidrát csomagolva! 😮

Egy ilyen alkalommal próbáltam ki első alkalommal ezt a műanyagdobozos módszert, amit a videóban is láthatsz!

https://www.youtube.com/watch?v=A96NXh8sT5k

Gyors bulgur hozzávalói:

  1. Vízforraló
  2. Víz
  3. Bulgur
  4. Némi só, vagy/és más ízesítést szolgáló fűszer
  5. Mérleg
  6. Jól záródó műanyag doboz, ami a forró vizet is jól bírja

Ennyi a teendőd:

Amíg felforralod a vizet, addig mérd ki a szükséges mennyiségű bulgurt közvetlenül a műanyag edénybe.

Én megsóztam és nem tettem rá más fűszert, de te ízesítsd a saját ízlésed szerint: pirított hagymával, friss zöldségekkel, vagy a párol variációjukkal.

A felforrt vizet ráöntöttem a bulgurra. Csak szemmértékkel mértem kb. 1/3 rész a bulgur, 2/3 rész a forró víz legyen a dobozban.

Zárd le a dobozt és gondoskodj róla, hogy véletlenül se engedje a vizet a tömítéseknél. Beleteheted egy jól záródó tasakba is.

Tedd a táskádba és fogyaszd egészséggel, amikor itt az ideje! 🙂

Az egész művelet nem tart tovább 2 percnél!

Ha tetszett ez az apró praktika, oszd meg másokkal is!

Szeretettel,

Betti

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.