IR receptek

Hűsítő rizssaláta forró nyári napokra

Miközben összekreatívkodtam ezt az ételt, eszembe sem jutott, hogy ennyire brutálisan finom lesz! A következő meglepetés akkor ért, amikor A. pestóval bőven nyakonöntve megette az egészet.  (Aki még nem tudja: A. nem eszik zöld kaját, vagyis nem evett, egészen eddig. :-D)

Hűsítő rizssaláta hozzávalói:

  • 200gr basmati rizs,
  • 100gr csicseri borsó konzerv,
  • 3-4 zöldhagyma,
  •  1 kaliforniai paprika
  • 1/2 citrom leve, 
  • 1dl olíva olaj,
  • ízlés szerinti só,
  • késhegynyi fehérbors,
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve vagy törve.

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 15 perc, főzési idő: kb 10-15 perc. Érdemes hűtve tálalni. 

Így készítem

A basmati rizst 1,5x-es vízben odateszem főni. Gyakran előfordul, hogy főzés előtt langyos vizbe áztatom a rizst 10-15 percre, de ha ez elmarad akkor sincs semmi. Ízesítem, felrorralom a vizet és lefedve hagyom, hogy megszívja magát vízzel. 

Közben a zöldségeket felaprózom. 

Az öntetet is bőven van időm elkészíteni, amíg a rizs elkészül: összekutyulom az olajat, a citrom levét, a sót, a borsot és a fohagymát. 

Amikor kész a rizs, az öntetet hozzákeverem és legvégül az apróra vágott zöldségeket valamint a csicseriborsót. 

Ezek a praktikák, amiket bevethetsz 🙂

  • Érdemes kivárni, hogy a rizs kihűljön mielőtt az öntet rákerül. Így kicsit pergősebb marad az étel. 
  • Lényegében bármit beletehetsz, ami a konyhádban van. El tudok képzelni bele: savanyú uborkát és rozmaringot is…  

Jó étvágyat! 

Szeretettel, 

Betti

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .