Hűsítő rizssaláta forró nyári napokra
Miközben összekreatívkodtam ezt az ételt, eszembe sem jutott, hogy ennyire brutálisan finom lesz! A következő meglepetés akkor ért, amikor A. pestóval bőven nyakonöntve megette az egészet. (Aki még nem tudja: A. nem eszik zöld kaját, vagyis nem evett, egészen eddig. :-D)
Hűsítő rizssaláta hozzávalói:
- 200gr basmati rizs,
- 100gr csicseri borsó konzerv,
- 3-4 zöldhagyma,
- 1 kaliforniai paprika
- 1/2 citrom leve,
- 1dl olíva olaj,
- ízlés szerinti só,
- késhegynyi fehérbors,
- 2 gerezd fokhagyma reszelve vagy törve.
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc, főzési idő: kb 10-15 perc. Érdemes hűtve tálalni.
Így készítem
A basmati rizst 1,5x-es vízben odateszem főni. Gyakran előfordul, hogy főzés előtt langyos vizbe áztatom a rizst 10-15 percre, de ha ez elmarad akkor sincs semmi. Ízesítem, felrorralom a vizet és lefedve hagyom, hogy megszívja magát vízzel.
Közben a zöldségeket felaprózom.
Az öntetet is bőven van időm elkészíteni, amíg a rizs elkészül: összekutyulom az olajat, a citrom levét, a sót, a borsot és a fohagymát.
Amikor kész a rizs, az öntetet hozzákeverem és legvégül az apróra vágott zöldségeket valamint a csicseriborsót.
Ezek a praktikák, amiket bevethetsz 🙂
- Érdemes kivárni, hogy a rizs kihűljön mielőtt az öntet rákerül. Így kicsit pergősebb marad az étel.
- Lényegében bármit beletehetsz, ami a konyhádban van. El tudok képzelni bele: savanyú uborkát és rozmaringot is…
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Betti