Segítség! Hogy lesz a máktöltelék krémes?!
Attól, hogy back up verziónak összegyűjtöttem a bejglirendelős IR barát sütödéket, még úgy gondoltam szeretnék én készíteni ehető, sőt finom mákosbejglit karácsonyra.
A recept, amit ezúttal tényleg szabályosan követtem innen van: http://erezdmagadjol.hu/2011/12/dietas-bejgli-karacsonyra/
Amit változtattam, hogy 100% tk (teljes kiőrlésű) lisztet használtam, a mákot hideg tejbe tettem és fél-egy órán át próbáltam krémmé főzni. Hát nem jött be.
A kész bejgliben is, mint betöltés előtt, a mák szürke és pergős-folytós. Ilyen lett ma reggelre:
Ki, hogy csinálja otthon a máktölteléket? Segítsetekléciiiiiiii!
Előre is köszi! 🙂
Találtam egy másik receptet is, de a fenti recept egyszerűbbnek tűnt, kevesebb benne az összetevő és jó lett a tészta, csak a mák a gáz…
Ez a másik recept, ha valakinek ez lenne szimpatikusabb: http://egyir-esirorszagban.blogspot.hu/2016/11/dios-makos-beigli-rudosszesen-4-rud.html?m=1