Blog,  Életmód,  IR alapozó,  IR diéta 160 gramm,  IR idő

Ezúttal IRendesen készülök a Karácsonyra!

Szóval, hogy a Karácsony. Mi általában a családjainkkal ünnepeljük, kettesben nem igazán. Tavaly még fát sem díszítettünk idehaza – részben a lakás tenyérnyinél épp egy picivel nagyobb mérete miatt -, meg hát vidéken az igaziak a téli ünnepek! Leesik a friss hó, nagyokat lehet sétálni a kivilágított faluban, korcsolyázhatunk a tavon és nem utolsó sorban otthon van az összes tesó! Az utóbbi években már nem csináltunk komolyabb ügyet az ajándékozásból, ami nekem nagy megkönnyebbülés volt, mert az ajándékok hajkurászása teljesen elvonta a figyelmem az Ünnep élvezetéről. Az új felállás szerint a család apraja kap ajándékot.

[su_note note_color=”#fdd0e4″]Idén tudatosabban szeretnék készülni a Karácsonyra, természetesen az IR életmód alapjait figyelembe véve. A boldog készülődés nekem nagy örömforrás. Közös sütögetéseket, baráti találkozókat, sajátkezűleg készített ezt-meg-azt és persze a nyugodt szervezést jelenti. Ehhez pedig az kell, hogy mindennek meg legyen a maga ideje. Így most ez a boldog készülődés a cél :-)[/su_note]

Jó, ez a boldogság dolog elég necces. Mindenhonnan ömlik, hogy boldognak KELL lennünk, a boldogság a CÉL. Szerintem ez meglehetősen fusztráló. Nem tudok arról, hogy lenne egy mindenki számára egyetemesen működő, kulcsrakész megoldás erre a témára.

Azt tapasztaltam, hogy az egyik fontos örömforrásom, ha belefeletkezve befejezem a magam elé tűzött feladataimat, ettől érzem, hogy én irányítom a dolgaim folyását (vagy legalábbis jelentős hatással vagyok rájuk :-D), a másik, ha egy jót tevékenykedhetek közösen valakivel. Legyen egy közös tatárbeafsteak készítés, gyömbéres süti sütés, bármi, aminek az eredménye az egymásra figyelés és egy nem túl bonyolult mégis kézzel fogható produktum. Ebben rejlik az én boldogságom forrása. Nem vagyok túl bonyolult, ugye?!

[su_note note_color=”#fdd0e4″]Nem biztos, hogy kellőképpen motivált lennék erre a strukturáltságra, ha nem tekintenék az egészre kihívásként. Így már egészen más! Izgalmas! 🙂 Legyen belőle kihívás! Karácsonyig még 6 hetünk van, így épp időben vagyok mindenhez. (Csak mondom, hogy pont ez a „Van még bőven időm.” gondolati analógia tud a halogatás, majd az elfelejtés irányába sodorni. Veszélyes.)[/su_note]

Mit gondolsz van kedved velem tartani és együtt készülni nyugalmasan, kényelmesen, IR-esen, lazítva a Karácsonyra?

Körülbelül ilyesmit tervezek az elkövetkezendő 6 hétben (hétfőtől szombatig tervezek egy-egy hetet, a vasárnapot meghagyom pihenőnapnak):

[su_table]

6. hét November 14-19. díszek ellenőrzése, ajtódisz, adventi koszorú alapanyagok beszerzése
5.hét November 21-26. ajándékok, csomagolóanyagok, csip-csupságok megvásárlása, karácsonyi receptek előkészítése, menü tervezésstb.
4.hét November 28.- December 3. nagyobb fajsúlyú takarítások: függönyök, ágytakarók, szekrények és süti tesztelések
3.hét December 5-10. Mi már díszítünk 1000-el, és mennek a karácsonyi lejátszási listák!
2.hét December 12-17. Sk. ajik, és üdvözlőlapok elkészítése
1.hét December 19-24. Közel az Ünnephez feladatok elvégzése – Kozmetikus, Fodrász stb.

[/su_table]

Arra az esetre, ha valamit kihagytam volna a tervezésnél FlyLady-t is nyomon követem a Karácsonyi készülődés során. 🙂 Az ő hasznosítható gondolatait is tesztelem!

Ha szeretnél csatlakozni hozzám a kihívásomban INNEN bármikor letöltheted a készülődéshez készített füzetemet! Használd  egészséggel!

 

amikor-ir-eskent-eloszor-eszedbe-jut-a-karacsony

Hogy mikkel is készültem a tervezéshez?

[su_note note_color=”#fdd0e4″]Egy IRendes Karácsonyi és év végi szervező füzettel, amiben megtervezheted a Karácsonyi ajándékokat, a Mikulás ajándékokat, az ünnepi időszak alatti étkezéseid és egyáltalán az év hátralévő részét. Mindez inspiráló gondolatokkal, képekkel, ötletekkel…[/su_note]

Remélem tetszik!

Ha menet közben kérdésed lenne, vagy ötleted, amit szeretnél megosztani velem írj a beatrix.hacsavecz@gmail.com címre bátran! 🙂

[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#f42ca4″ color=”#faf291″ size=”17″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#f9de7e” desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]

 

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .