Ez az amit gyerekkoromban csak enni szerettem
Ezek a kis sütőformák, ha mesélni tudnának! Elmondanák milyen szeretettel készült bennük minden húsvét és karácsony alkalmával a barackmag. Ezúttal én használom majd ezeket a formákat felnőttként, mert A. kedvenc sütije ez.
Eddig nem szenteltünk nagy figyelmet a szüli- és névnapoknak, idén pedig már ma nekifogtam a névnapi készülődésnek. Ebből még nyilván nem lehet messzemenő következtetést levonni arról, hogy szokássá alakul-e a kezdeti lendület, de ez mégiscsak a változás szele… A barackmag receptjét persze átalakítom inzulinreziszteseknek, cukorbetegeknek és terhességi cukorbetegeknek is fogyasztható változatra.
A kiindulási receptet a IDE kattintva éred el, az elkészült sütiről pedig itt olvashatsz hamarosan…
Az örökség…
Apai nagymamámtól alig néhány tárgy maradt meg örökségként (A szám ízében, a főztömben, személyiségemben sokkal több dolgot fedezek fel Mamiból: Például minden helyzetben bárkinek meg tudom mondani, hogy mit és hogyan kellene jobban csinálnia. 😀 ), ezek között őrizgetem féltve a barackmag sütőformákat – ennek a dobozáról készítettem a poszt fő fotóját – lehetnek vagy 50 évesek.
A barackmag…
Gyerekként örömmel nyomkodtam a sötétbarna masszát a kis formákba és csak nehezen tudtam kivárni azt a bizonyos 2 napot, amikorra a tészta a bele töltött zöld krémtől visszapuhul. Végtelen mennyiséget képes lettem volna megenni belőle. Sütés közben az egész lakást megtöltötte a finom illata…
Egészen furcsa lesz most itthon, felnőttként készíteni ezt a sütit.
[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#f42ca4″ color=”#faf291″ size=”13″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#f9de7e” desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]